Lyssna på ljudböcker

Det har aldrig varit så lätt att konsumera böcker som det är idag. Du kan till exempel lyssna på ljudböcker om du inte har möjlighet att läsa fysiska böcker eller behöver göra andra saker samtidigt som du lyssnar.

Många valmöjligheter

För något årtionde sedan var utbudet mer begränsat. Men tack vare ljudbokstjänsternas framfart är möjligheterna desto större idag. Numera kan du lyssna på ljudböcker även offline och du kan välja mellan alla möjliga genrer och språk. Så oavsett om du föredrar deckare eller fantasyböcker på engelska så kan du hitta något som passar dig i den ljudboksapp du väljer.

Så fungerar det

För att få tillgång till ljudböcker behöver du betala för ett abonnemang och ladda ner en app. Det finns flera ljudbokstjänster såsom BookBeat, Nextory, Bokus Play och Audible. Abonnemangen kostar olika beroende på vilken ljudbokstjänst du väljer. Därefter kan du i appen söka efter böcker och börja lyssna. Om du vill lyssna gratis kan du göra det om du har ett bibliotekskort och laddar ner appen Biblio. Då får du tillgång till det utbud som finns att strömma genom ditt lokala bibliotek. När du använder appen kan du också välja i vilken hastighet du vill lyssna.