Klassiker

En klassiker är en bok som skrevs för minst 100 år sedan och har en popularitet än idag. I det här inlägget lägger vi vårt fokus på några av världens mest kända klassiker genom tiderna.

Frankenstein

Frankenstein är en bok som är skriven av författaren Mary Shelley och gavs ut år 1818. I boken får vi följa Victor Frankenstein, en vetenskapsman som efter en hel del efterforskning skapar liv åt döda ting, vilket resulterar i Frankensteins monster.

Jane Eyre

Jane Eyre är en bok som är skriven av författaren Charlotte Brontë och gavs ut år 1847. I boken får vi följa en föräldralös ung tjej och hennes kamp mot självständighet. Boken har ett flertal gånger filmatiserats.

Dracula

Dracula är en bok som är skriven av författaren Bram Stoker och gavs ut år 1897. I boken får vi följa en advokat som blir tilldelad uppdraget att få åka till sin nya klient i ett slott i Transsylvanien.

Den store Gatsby

Den store Gatsby är en bok som är skriven av författaren F. Scott Fitzgerald och gavs ut år 1925. I boken får vi följa en ung student som flyttar till ett nytt hus och får den store Gatsby som granne.