Internationella författare

Det finns många författare som blivit uppskattade för sina författarskap. I det här inlägget vill vi fokusera på några av världens mest sålda och uppskattade internationella författare.

Stephen King

En författare som kallas för kungen av skräck är Stephen King. Stephen King föddes år 1947 och är en amerikansk författare. Han släppte debutromanen Carrie år 1974 och sedan dess har han ständigt släppt nya böcker som skrämmer och läses av människor runt om i hela världen. Några exempel på böcker skrivna av Stephen King är Pet sementry, It och Under the dome.

Haruki Murakami

Haruki Murakami är en japansk författare. Haruki Murakami föddes år 1949. År 1979 släppte han sin första roman Hear the wind sing, vilket var startskottet på hans författarkarriär. Några exempel på böcker skrivna av Haruki Murakami är Norwegian wood, Kafka på stranden och Den färglöse herr Tazaki.

Tove Jansson

Tove Jansson är en finsk författare och illustratör. Tove Jansson föddes år 1914. År 1945 gav hon ut sin debutroman Småtrollen och den stora översvämningen. Det var den första boken om mumintrollen, vilket hon är känd för än idag. Några exempel på böcker skrivna av Tove Jansson är Kometen kommer och Sommarboken.

Margaret Atwood

Margaret Atwood är en kanadensisk författare. Margaret Atwood föddes år 1939. År 1969 gav hon ut sin debutroman Den ätbara kvinnan. Några exempel på böcker skrivna av Margaret Atwood är The Handmaid’s Tale, Den blinde mördaren och Oryx och Crake.

J.R.R. Tolkien

J.R.R. Tolkien är en brittisk författare. J.R.R. Tolkien föddes år 1832. Han är mest känd som författaren bakom Bilbo och Sagan om ringen.