Städa bokhyllan och hemmet riktigt rent

Du vill bara få sätta dig ner med en bok och läsa. Men det är inte städat. Du ser fönstren som behöver putsas och massa damm på böckerna i bokhyllan. Här kommer tipsen på hur du både får bokhyllan och hemmet riktigt rent.

Anlita ett städföretag

Om du garanterat vill få det riktigt välstädat ska du anlita ett städföretag, som https://qleano.se/, för att verkligen få fönstren fläckfria och hemmet skinande rent. Vissa personer har städhjälp en gång i veckan eller månaden, medan andra väljer att ta hjälp någon gång emellanåt. Om dina fönster håller på att göra dig galen så anlitar du bara en professionell fönsterputsare och får dem riktigt rena. Är bokhyllan full med damm? Låt ett städföretag som kan sin sak rengöra böckerna, bokhyllan och resten av vardagsrummet. I alla fall en gång per år. Du minimerar risken för allergier och kan verkligen njuta. Jobbar man heltid är det faktiskt svårt att också orka hålla hemmet i fräscht skick. Du hittar ditt närmaste städföretag på https://qleano.se/ som hjälper dig med hemstädning, flyttstädning och flytthjälp över hela Sverige. Glöm inte att göra rutavdrag.

Rensa bokhyllan

Som bokmal är det ganska svårt att rensa bokhyllan. Det är lätt att vara lite förälskad i synen av en massa böcker, även böcker som du inte ens läser. Det har rent av blivit inne att köpa hyllmeter med böcker att sätta in i sin bokhylla för att se intellektuell ut. Men det behöver inte du, för du läser ju faktiskt böckerna och behöver inte låtsas. Därför kan det vara klokt att rensa bokhyllan så att du får plats med fler böcker. Vissa böcker kan du sälja, andra böcker kan du ge bort till en second hand-butik eller vänner. När du rensar bokhyllan får du också möjlighet att upptäcka gamla böcker som du glömt bort att du ens äger.

Möblera hemmet för god läsning

Det är så mycket skönare att få fördjupa sig i en bok om du vet att hemmet verkligen är städat. Förutom att anlita städföretag någon gång emellanåt, så är det smart att möblera för att det ska vara lätt att städa. Du kan rentav spara tid genom att byta ut vissa möbler. Antingen ska bokhyllor och soffor gå ända ner till golvet, så att det inte kan samlas damm och skräp under dem, eller så ska de vara så höga att du lätt kommer åt att dammsuga. Ju fler mattor du har, desto svårare är det att dammsuga. Mattor samlar också lätt dammet. Naturligtvis är det skönt att ha en matta vid soffan, men du försvårar din städning om du har en läshörna med fåtölj och ett litet bord som står på en matta. Snyggt, men lite opraktiskt ur städsynvinkel.