Svenska författare

Det finns många författare som har gjort ett avtryck med sina författarskap i Sverige, och ibland också i resten av världen. I det här inlägget vill vi berätta lite om några av dem.

Astrid Lindgren

Vi börjar med den författare som förgyllt mångas barndom och fortsätter att göra det trots att det har gått 20 år sedan hon gick ur tiden. Astrid föddes år 1907 i Vimmerby. Hon fick tidigt ett intresse för skrivande och på 1940-talet gav hon ut sin första bok, vilket var Pippi Långstrump. Några andra exempel på böcker av Astrid Lindgren är Mio min Mio, Bröderna Lejonhjärta, Madicken och Ronja Rövardotter.

Fredrik Backman

Fredrik Backman är namnet på en författare som är uppskattad både i Sverige och utomlands. Fredrik föddes år 1981 i Stockholm. Innan debuten som författare arbetade han som skribent. År 2012 släppte han debuten En man som heter Ove. Några andra exempel på böcker skrivna av Fredrik Backman är Björnstad och Folk med ångest.

Jonas Gardell

En annan känd svensk författare är Jonas Gardell. Jonas föddes år 1963 i Stockholm. År 1985 släppte han sin debutbok Passionsspelet. Några andra exempel på böcker skrivna av Jonas Gardell är En komikers uppväxt och Torka aldrig tårar utan handskar.