Svenska bokförlag

Ett bokförlag är ett företag som ger ut böcker. I den här delen har vi valt att lägga vårt fokus på några av våra svenska bokförlag.

Albert Bonniers Förlag

Albert Bonniers Förlag, som i folkmun kan kallas för Bonnier, är en av Sveriges största bokförlag. Förlaget grundades år 1837 och har flera bokförlag i sin koncern. Några exempel på författare vars böcker blivit utgivna av Bonnier är Vilhelm Moberg och Sara Stridsberg.

Norstedts

Norstedts är ett förlag som grundades år 1823. Ett annat bokförlag som ingår i deras koncern är Rabén & Sjögren. Några exempel på författare vars böcker har blivit utgivna av Norstedts är Astrid Lindgren och Jonas Gardell.

Natur & Kultur

Natur & Kultur är ett bokförlag som grundades år 1923. Förlaget är känt för att de ger ut skönlitterära verk, men också läromedel och kurslitteratur. Några exempel på författare vars böcker har blivit utgivna av Natur & Kultur är Maja Lunde och Vigdis Hjorth.

B. Wahlströms

B. Wahlströms är en bokförlag som grundades år 1911. Några exempel på författare vars böcker har blivit utgivna av B. Wahlströms är Linda Skugge, Sören Olsson och Jack Werner.